Повернутися до звичайного режиму

ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ ДЕБАЛЬЦЕВО

Пам’ять Героїв Дебальцево вшановували сьогодні у Мошнівській загальноосвітній школі. Нагадаємо, що 18 лютого – друга річниця виходу українських військових з котла біля цього міста на Донеччині. Після тривалої оборони стратегічного міста, попри оголошене у Мінську перемир'я, наших військових узяли в оточення бойовики і регулярні російські підрозділи. На дві з половиною тисячі українців кинули до сімнадцяти тисяч російських військових. Відступ відбувався під ворожими прицілами, втрати - одні з найбільших у цій війні.

Саме там, під Дебальцево, біля Булановської шахти, 17 лютого 2015 року від кулі снайпера загинув наш односелець Анатолій Синчак, молодший сержант 13-го окремого мотопіхотного батальйону 1-ї окремої танкової бригади ЗСУ. Анатолій народився 30 березня 1972 року у селі Снітків на Вінничині. У Мошни сім’я Синчаків переїхала, коли йому було 11 років. Тут у 1987 році Анатолій закінчив 8 класів місцевої школи. З 1994 року проживав у селі Буда-Орловецька Городищенського району, там і похований. Указом Президента України № 103/2016 від 21 березня 2016 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

На вшанування пам’яті героя вихованці гуртка «Нічні кажани» (керівник Константинова Л.М., соціальний педагог) підготували захід-реквієм «Дебальцево. Три дні пекла». Глядачі мали змогу пригадати перебіг подій дворічної давнини на Дебальцевському плацдармі, ознайомитися із бойовим шляхом односельця Анатолія Синчака, послухати спогади його бойових побратимів, вшанувати пам'ять загиблих та мужність живих. Зворушливе виконання учнями віршів «Дебальцевський хрест» та «Я не загинув» не залишило байдужим нікого з присутніх.

Директор школи Наталія Майданік по закінченню заходу подякувала вихованцям гуртка: Ангеліні Мархалевич, Владиславі Дорош (9-Б клас), Олександру Гусєву, Артему Поточняку, Вадиму Вегері (10 клас) та керівнику Лесі Константиновій за проведену пошукову та творчу роботу.

Квіти й запалені свічки як символ вдячності й вічної пам’яті про нашого захисника вкотре нагадують: Герої не вмирають!

/Files/images/А.Синчак.jpg

/Files/images/17 лютого.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 637

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 05 Березня 2021

Фотогалерея