Дмитро Табачник прокоментував питання щодо обов’язкового медогляду в школах та проведення ЗНО

/Files/images/99648731.jpeg Практика обов'язкового медогляду в школах себе виправдовує і є абсолютно доцільною. Про це після чергового засідання Уряду повідомив Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

"Велика кількість кардіологічних захворювань і сердечних розладів говорить про те, що комплексний медичний огляд всіх 100 відсотків школярів – абсолютно доцільна, необхідна річ", – сказав Міністр.
За словами Дмитра Табачника, згідно із законодавством, дитина протягом року має пройти огляд у сімейного лікаря або педіатра. Нова ініціатива цьому не суперечить і призведе до двох медичних оглядів на рік. Міністр освіти і науки, молоді та спорту також підкреслив, що огляд у школах буде комплексним. Школярів перевірятимуть стоматолог, ендокринолог, кардіолог та інші лікарі.

Зазначимо, що Кабінет Міністрів України повернув профілактичні медичні огляди учнів у навчальних закладах.

Окрім того, Дмитро Табачник підкреслив, що Міністерство освіти і науки, молоді та спорту не планує відміняти зовнішнє незалежне оцінювання у 2013 році.
«Ми й надалі продовжуватимемо вдосконалення тестування на рівні колегій, міністерства та відповідного центру. Але ніхто не збирається вводити регуляційні новації та щось відміняти», - сказав Дмитро Табачник. За його словами, реєстрація на ЗНО проходить нормально.

Нагадаємо, що 4 січня розпочалася реєстрація учасників ЗНО-2013,
зареєструватися можна до 5 березня.

За матеріалами УКРІНФОРМу

Кiлькiсть переглядiв: 439

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Дата останньої зміни 05 Березня 2021

Фотогалерея